Hondenuitlaatservice regio Deventer, Schalkhaar, de Worp, Steenenkamer, Bathmen, Twello, Terwolde, Lettele, Dijkerhoek
Hondenuitlaatservice regio Deventer, Schalkhaar, de Worp, Steenenkamer, Bathmen, Twello, Terwolde, Lettele, Dijkerhoek

Wie ben ik?

Over mij

Ik ben Els Engelen, 52 jaar, getrouwd met Luuk en heb 2 honden. Lisa een Grand Basset Griffon Vendèen van 3 jaar en Dorus een Grand Basset Griffon Vendèen van 8 maanden. Ik woon in Holten (Dijkerhoek). Onze eerdere gezinsleden: Rox en Maylo (twee labradorreuen), Amy (Cesky Fousek teef) en Syra (Korthals Griffon teef). We missen ze nog iedere dag. Met alle honden hebben wij jachttraining gevolgd en gespeurd. Met Dorus heb ik puppytraining gedaan en ben nu bezig met de basiscursus. Honden zijn al van jongs af aan mijn passie. Thuis hebben wij meerdere honden gehad, een aantal kruisingen en een Airedale Terrier, die mijn hart hadden gestolen en mijn liefde voor honden hebben aangewakkerd. Na mijn werk in de zorg als poli-assistente ben ik in 2005 begonnen met Active Dogs.

Lieve Dorus!
Ervaring en opleiding

Eerst heb ik 2 jaar een uitlaatservice in Apeldoorn gerund. Toen wij in 2007 verhuisden naar Holten ben ik een kleinschalige en huiselijke hondenopvang begonnen. Ik wandel iedere dag in een hondenlosloopgebied met mijn eigen honden en de logees. Nu toch ook weer naast het oppassen, inmiddels al weer 3 jaar, ben ik een kleinschalige hondenuitlaatservice in de regio Deventer begonnen.

 • Inmiddels 15 jaar veel kennis en ruime ervaring opgedaan.
 • Ben nu bezig met de Hondenuitlaatservice-opleiding van de Martin Gaus Academie. Deze hoop ik af te ronden in december van dit jaar.
 • Aangezien ik erg  gepassioneerd en geïnteresseerd ben in hondengedrag heb ik hier veel over gelezen en lezingen over gevolgd. Inmiddels heb ik veel kennis en veel praktijkervaring opgedaan.
 • EHBO-cursus voor honden.
 • Half jaar stage gelopen in een trimsalon.
 • Ik ga na de HUS-opleiding beginnen aan de opleiding hondengedragsdeskundige aan de Martin Gaus Academie.
 • Ik heb als vooropleiding HBO-V gedaan, dus ik beschik ook over veel medische kennis. Natuurlijk heb ik daardoor ook veel interesse en inmiddels ook veel kennis opgedaan omtrent de medische aspecten van de hond.
Lieve Lisa!
Lezingen, workshops en symposia die ik binnenkort ga volgen of recent gevolgd heb.
 • 16 juli 2020: Lezing najagen van wild, andere honden, fietsers/joggers enz.
 • 19 september 2020: Symposium diergeneeskunde en complementaire diergezondheidszorg.
 • 11 februari 2021:online lezing argos stress en spanning.
 • 11 maart 2021: online lezing argos blafgedrag bij honden.
Lisa en Dorus, lekker dollen!
Mijn filosofie

Mijn overtuiging is dat je een hond moet benaderen op een positieve, maar wel duidelijke, manier en ik werk daarom ook niet met straf of correcties, maar met belonen. Ik zal situaties die vervelend kunnen worden voorkomen, door tijdig te signaleren en in te grijpen door middel van bijvoorbeeld afleiden. Ik bouw graag een fijne band op met de honden die ik uitlaat of waar ik op pas, zodat er vertrouwen ontstaat tussen mij en de honden. Deze vertrouwensband heb ik ook met mijn eigen honden en dat vind ik erg belangrijk.

Maar bovenal is het mijn passie om met honden om te gaan.