Hondenuitlaatservice regio Deventer, Schalkhaar, de Worp, Steenenkamer, Bathmen, Twello, Terwolde, Lettele, Dijkerhoek
Hondenuitlaatservice regio Deventer, Schalkhaar, de Worp, Steenenkamer, Bathmen, Twello, Terwolde, Lettele, Dijkerhoek

Hondenopvang

Hondenopvang in huiselijke kring

Wij passen ook op, voor vakantie of als u een weekendje of dagje weg wilt, op sociale honden die wij liefdevol opvangen in huiselijke kring. Maximaal 2 honden. Naast dat we elke dag met de honden gaan wandelen in een hondenlosloopgebied is er ook veel ruimte rond ons huis. Wij wonen in een rustige omgeving in het buitengebied van Holten (Dijkerhoek). We hebben 1400 m2 tot onze beschikking waar de jonge en actieve hondjes lekker kunnen ravotten in onze wei. We hebben voldoende verantwoorde speeltjes voor de honden om heerlijk mee te spelen. Met warm weer natuurlijk een heerlijk badje voor de honden en binnen lekker airco.

Heerlijk dollen!

De logeetjes draaien gewoon mee in ons dagelijkse ritme met onze eigen honden en verblijven dan ook dag en nacht bij ons in huis. Veel individuele aandacht, heel veel knuffels en af en toe natuurlijk wat lekkers (gedroogde snacks, zonder toevoegingen). Wij hebben voldoende lekkere mandjes (ook orthopedische manden) en kleedjes in de woon- of werkkamer voor de honden om lekker uit te rusten na het spelen/uitlaten. Ook hebben wij 2 benches in onze woonkamer die wij zo nodig kunnen gebruiken (bv. bij eten geven of wanneer een hondje even tot rust moet komen). Voor de oudjes zorg ik voor aangepaste beweging en voldoende rust. Er is altijd iemand thuis, dus de honden worden nooit alleen gelaten. Wij zullen u vragen het eigen voer voor uw hond mee te brengen, omdat wisselen van voer darmproblemen kan veroorzaken. Wij gaan alleen op een positieve, maar consequente manier om met de honden. Een vertrouwensband met de honden vinden wij heel belangrijk!

Speciale aandacht/zorg

Mijn dierenarts stuurt regelmatig hondjes naar mij toe die extra zorg en/of aandacht nodig hebben. Dit doen wij natuurlijk met heel veel liefde en plezier, zodat ook deze baasjes toch op vakantie kunnen en er gerust op kunnen zijn dat er goed gezorgd wordt voor hun lieve schat. Voldoende rust en eventueel aangepaste beweging. Ook zorgen wij ervoor dat de benodigde medicatie op een juiste manier wordt gegeven. Ook hondjes met bv. verlatingsangst zal ik op een liefdevolle manier begeleiden.

Spelen in de wei!
Loopse teven/niet gecastreerde reuen/verschillende rassen

Helaas kunnen wij loopse teven niet opvangen, aangezien wij zelf een niet gecastreerd reutje hebben, Dorus van nu 5 maanden. Reuen die niet gecastreerd zijn, zijn alleen welkom indien zij niet overdreven rijgedrag vertonen en sociaal zijn naar andere reuen. Bijna alle rassen/kruisingen zijn welkom, maar ik houd mij het recht voor om bepaalde rassen te weigeren.

Kennismaken

Graag maken wij eerst kennis met de eventuele logee. Een uitgebreide intake hoort dan ook bij onze standaard procedure.

Het is het soms verstandig even een proefovernachting te plannen. Honden zullen dan sneller wennen wanneer ze voor langere tijd komen logeren. Zeker aan te raden bij hondjes die het spannend vinden om uit logeren te gaan. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Breng- en ophaaltijden

Dit gaat altijd in overleg, ook mogelijk op zondag. Hierbij wil ik wel graag de rust en stabiliteit waarborgen van de reeds aanwezige honden. Wij raden aan de hond niet te laat te brengen, zodat hij/zij goed kan wennen voordat ze de nacht in gaan. Ophalen kan tot uiterlijk 10.00 uur ’s avonds. Ik merk zelf dat deze flexibiliteit goed werkt voor de baasjes, de honden als voor mij.

Even kijken bij de schaapjes!
Vaccinaties
  • Uw hond moet de jaarlijkse entingen hebben gehad (titer-uitslag mag ook).
  • Kennelhoestenting.
  • Uw hond dient minstens 2 keer per jaar ontwormt te worden en een gedegen vlooien- en tekenbehandeling krijgen.
Tijdens het verblijf van uw hond

Tijdens het verblijf van uw hond wordt u op de hoogte gehouden hoe het hem of haar vergaat door middel van foto’s en filmpjes, zodat u met een gerust hart vakantie kunt vieren.

Mocht er toch iets zijn, dan nemen wij natuurlijk per app of telefonisch contact met u op. Indien het nodig is om een dierenarts te bezoeken dan doen wij dit uiteraard. Zit uw dierenarts in de buurt dan zullen we deze bezoeken anders ga ik naar een dierenarts van mijn keus.

Ook zullen wij ervoor zorgen dat de vacht van uw hond tijdens zijn/haar logeerpartij goed verzorgd wordt.

Op mijn facebookpagina staan veel foto’s en filmpjes, leuk om eens te bekijken.