Hondenuitlaatservice regio Deventer, Schalkhaar, de Worp, Steenenkamer, Bathmen, Twello, Terwolde, Lettele, Dijkerhoek
Hondenuitlaatservice regio Deventer, Schalkhaar, de Worp, Steenenkamer, Bathmen, Twello, Terwolde, Lettele, Dijkerhoek

Hondenuitlaatservice

Roedel in formatie!
Kleinschalige hondenuitlaatservice

Active Dogs is een kleinschalige hondenuitlaatservice in de regio Deventer. Ik loop met maximaal 6 honden (inclusief mijn eigen honden). Zelf heb ik 2 honden. Lisa een Grand Basset Griffon Vendèen van 3 jaar en Dorus een Grand Basset Griffon Vendèen van 8 maanden. Zij lopen elke wandeling gezellig mee in de roedel.

Werkdagen en werkwijze

Ik werk op maandag-, dinsdag-, donderdag- en vrijdagochtend. Ik wandel rond 10.30 uur. Alleen bij erg warm weer zal ik eerder wandelen zodat het niet te heet is voor de honden. De duur van de wandeling is 1 uur, zodat ook de honden die wat ouder zijn of juist heel jong zijn goed mee kunnen komen. Ik wandel op Bussloo (Voorst), op ’t Leesten (Apeldoorn) en het Wegelerveld (Deventer).

Tijdens de wandeling heb ik een EHBO-set (gelukkig nog nooit nodig gehad) bij me en bij warm weer water. Natuurlijk ook een heleboel lekkers!!! Alle honden lopen los en krijgen een penning om met mijn telefoonnummer. Als ik het nodig acht doe ik honden aan de lijn of lange lijn. Hondjes die wat angstig kunnen zijn krijgen een gps-tracker om. Natuurlijk houd ik rekening met de samenstelling van de groep, zodat alle honden een fijne wandeling hebben. Tijdens de wandeling gooi ik niet met ballen, omdat dit problemen kan opleveren tussen de honden. Na de wandeling verstrek ik altijd vers water.

Bij thuiskomst zorg ik er voor dat de hond afgedroogd wordt en check ik of er voldoende water aanwezig is.

Sjezen op ’t leesten.
Kennismaking

Allereerst kom ik bij u thuis kennismaken met u en de hond. Een uitgebreide intake is bij mij een standaard procedure, zodat ik meer aan de weet kom over het karakter van uw hond en of er bijvoorbeeld ziektes/beperkingen bekend zijn bij uw hond.

We nemen samen het aanmeldingsformulier door en u kunt de algemene voorwaarden bekijken op deze site. Verder leg ik uit hoe alles in zijn werk gaat. Bij wederzijds goed bevinden spreken we een keer af wanneer uw hond op proef mee zal lopen met de groep. Ik kan dan kijken of alles goed verloopt en of uw hond goed past in de groep. We bespreken tevens uw wensen en/of ik uw hond nog bv. eten moet geven.

Tijdens de kennismaking vindt ook de sleuteloverdracht plaats en het tekenen van de sleutelovereenkomst. Tevens heb ik een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering afgesloten.

Vaccinaties
  • De jaarlijkse vaccinaties zijn verplicht (titer-uitslag mag ook).
  • Kennelhoesenting
  • De hond dient minstens 2 keer per jaar ontwormt te worden
  • Een degelijke vlooien- en tekenbehandeling is verplicht.

Vervoer

Ik rijd in een verlengde bestelwagen Renault Kangoo. Daarin heb ik hekwerk aangebracht om de honden veilig te kunnen vervoeren. Tevens is er elektrische ventilatie aangebracht op het dak en is er airco aanwezig. Er ligt een rubberen mat in om glijpartijen te voorkomen. Er komt ook voldoende daglicht binnen. De cabine is afgeschermd met een hekwerk, zodat er voldoende mogelijkheid is om de honden ook tijdens de rit in de gaten te kunnen houden. Er is een EHBO-koffer voor honden en een brandblusser aanwezig. Er is voldoende vers water beschikbaar in de auto. Mijn auto wordt regelmatig schoongemaakt en goed onderhouden.

Regio Deventer en omgeving

De regio waarin ik werkzaam ben is Deventer, Schalkhaar, de Worp, Steenenkamer, Bathmen, Twello, Terwolde, Lettele, Dijkerhoek. Mocht u twijfelen of ik ook bij u in de buurt kom, neem dan gerust contact met mij op.

Foto’s en filmpjes

Op mijn facebookpagina staan veel foto’s en filmpjes, leuk om eens te bekijken.